Image
Patrik Hall.
Patrik Hall. Bild: Lasse Åkerström / Heimstaden

Folksam och KPA investerar fyra miljarder i Heimstaden

Transaktioner Folksam och KPA Pension, som ingår i Folksamgruppen, investerar fyra miljarder kronor i aktier utgivna av Heimstaden Bostad, vid en riktad nyemission den 7 januari 2020. Folksamgruppen blir i och med investeringen bolagets tredje största ägare med en andel av kapitalet på 7,0 procent.
Publicerad den 19 December 2019

– Vi har tidigare i höst satt målet att under de närmaste åren förvärva fastigheter för 20 miljarder kronor för att ytterligare förbättra riskspridningen i våra tillgångsportföljer. Den här investeringen är ett effektivt sätt för oss att öka vår exponering mot bostadsfastigheter och vi bedömer att den kommer att ge våra kunder en långsiktigt god avkastning. Vi ser fram emot att få vara en del av Heimstaden Bostad AB:s framtidsplaner och ett nära samarbete med såväl ledning som övriga ägare, säger Michael Kjeller, chef för Kapitalförvaltning och hållbarhet i Folksamgruppen.

Folksamgruppens investering fördelar sig enligt följande: Folksam Liv 1 350 miljoner kronor, Folksam Sak 750 miljoner kronor och KPA Pensionsförsäkring 1 900 miljoner kronor.

Newsec har varit Folksamgruppens rådgivare i samband med transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige