Image
Herrgården 8 och 10.
Herrgården 8 och 10. Bild: Fiskaregården

Fiskaregården köper dubbelt i Alingsås

Transaktioner Fiskaregården Investment AB utökar sin fastighetsportfölj och köper två fastigheter i centrala Alingsås. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 3 540 kvadratmeter och innehåller butikslokaler, kontor-, lager- och restaurangverksamhet med bland annat Mekonomen, Swedish Hydro Solutions och Carglass som hyresgäster.
Publicerad den 10 Mars 2021

– Fiskaregården förknippas främst som en bostadsutvecklare men vi håller gradvis på att styra om verksamheten och komplettera våra utvecklingsprojekt med en kvalitativ förvaltningsportfölj. Vi är väldigt glada att kunna genomföra detta förvärv och vill tacka Getvå Förvaltningsaktiebolag och Kommersiella Fastigheter för ett gott samarbete genom hela processen, säger Magnus Clavegård, vd Fiskaregården Investment AB.

Fastigheterna benämns Herrgården 8 och 10 och är belägna bredvid varandra i området Kristineholm precis intill E20 i Alingsås. Med en total uthyrningsbar area på 3 540 kvadratmeter, fördelat på 2 544 kvadratmeter respektive 996 kvm, består fastigheterna av butikslokaler, kontor-, lager- och restaurangverksamhet med välkända hyresgäster såsom Mekonomen, Swedish Hydro Solutions och Carglass.

Transaktionen gjordes som en bolagsöverlåtelse med ett underliggande fastighetsvärde om 28 miljoner kronor.

Tillträde ägde rum den 4 mars 2021.

– Det är två välförvaltade fastigheter, som erbjuder ett bra kassaflöde och goda utvecklingsmöjligheter. Vi på Kommersiella Fastigheter vill tacka
säljaren, Getvå Förvaltningsaktiebolag, för förtroendet och önskar Fiskaregården lycka till med den fortsatta förvaltningen av dessa fina fastigheter, säger Bengt-Åke Harrysson, transaktionsrådgivare Kommersiella Fastigheter.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige