Image

Finskt fondbolag siktar på hela Norden

Bolag Finska Northern Horizon lanserar en nordisk vårdhemsfond. Bolaget har tagit 121 miljoner euro i sin första closing i Nordic Aged Care, som ska investera i äldreboenden i hela Norden.
Publicerad den 13 Maj 2016

Nordic Aged Care är en efterföljare till två tidigare fonder som fokuserat på vårdhem enbart i Finland. I och med första closingen har fonden redan nått halvvägs till sitt slutgiltiga mål att samla in 250 miljoner euro i eget kapital.

Fonden kommer att ha ett sammanlagt investeringsutrymme om 500 miljoner euro.

Aviva Investors Global Indirect Real Estate är en av fondens ankarinvesterare.

- Redan nu kan vi identifiera en märkbar brist av vårdhem i Norden vilket gör det svårt att möta såväl nuvarande som framtida krav på mera vårdhemslägenheter och flexiblare vård. Detta skapar en unik möjlighet för fastighetsinvesterare. Vi uppskattar stödet från fondens ankarinvesterare, säger Michael Schönach, vd för Northern Horizon.

Förutom Aviva Investors Global Indirect Real Estate är den första closingen stödd av en annan ledande europeisk pensionsfond.

Nordic Aged Care är Northern Horizons tredje fond som investerat i vårdhem. Den första fonden, Healthcare I, gjorde en framgångsrik exit tidigare i år och den andra fonden, Healthcare II, är fullt investerad. Den nya nordiska fonden strävar efter att dra nytta av den allt kraftigare privatiseringen av vårdutrymmen, kunnandet inom dessa specialfastigheter och befintliga relationer som Northern Horizon redan har skapat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige