Image

Finskt fondbolag siktar på hela Norden

Bolag Finska Northern Horizon lanserar en nordisk vårdhemsfond. Bolaget har tagit 121 miljoner euro i sin första closing i Nordic Aged Care, som ska investera i äldreboenden i hela Norden.
Publicerad den 13 Maj 2016

Nordic Aged Care är en efterföljare till två tidigare fonder som fokuserat på vårdhem enbart i Finland. I och med första closingen har fonden redan nått halvvägs till sitt slutgiltiga mål att samla in 250 miljoner euro i eget kapital.

Fonden kommer att ha ett sammanlagt investeringsutrymme om 500 miljoner euro.

Aviva Investors Global Indirect Real Estate är en av fondens ankarinvesterare.

- Redan nu kan vi identifiera en märkbar brist av vårdhem i Norden vilket gör det svårt att möta såväl nuvarande som framtida krav på mera vårdhemslägenheter och flexiblare vård. Detta skapar en unik möjlighet för fastighetsinvesterare. Vi uppskattar stödet från fondens ankarinvesterare, säger Michael Schönach, vd för Northern Horizon.

Förutom Aviva Investors Global Indirect Real Estate är den första closingen stödd av en annan ledande europeisk pensionsfond.

Nordic Aged Care är Northern Horizons tredje fond som investerat i vårdhem. Den första fonden, Healthcare I, gjorde en framgångsrik exit tidigare i år och den andra fonden, Healthcare II, är fullt investerad. Den nya nordiska fonden strävar efter att dra nytta av den allt kraftigare privatiseringen av vårdutrymmen, kunnandet inom dessa specialfastigheter och befintliga relationer som Northern Horizon redan har skapat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY