Image

Finskt bolag går in i Sverige – miljardköper

Transaktioner Finska Technopolis köper en kontorsfastighet i Gårda, Göteborg. – Göteborg växer starkt. Technopolis ankomst förbättrar områdets dragningskraft ytterligare, säger Karita Huotari, ansvarig för Technopolis internationella tillväxt.
Publicerad den 24 Maj 2016

Det finska fastighetsbolaget Technopolis expanderar till Sverige. Technopolis har verksamhet i fem länder i Norden och Baltikum. Företaget tar med sig sitt unika servicekoncept till Göteborg genom att köpa ett campus av Niam med en sammanlagd yta på 34 300 kvadrat.

Köpesumman på campuset som skall namngivas till Technopolis Gårda är 1 177 miljoner svenska kronor.

– Vi har redan länge sökt ett lämpligt objekt i Sverige och nu belönas vårt tålamod. Vi har en klar och bestämd tillväxtstrategi och Gårda campuset i Göteborg medför ett extra bra tillägg till vårt nuvarande nätverk av 20 campus, säger Technopolis verkställande direktör Keith Silverang.

De internationella storföretagen Telia och Fujitsu samt det Nordiska företaget Goexcellent har etablerat sig på campuset i Göteborg.

– Technopolis har ett kundorienterat koncept som länge har finslipats. Kundupplevelsen är alldeles väsentlig för oss och vi mäter och förbättrar den hela tiden. Nu har vi för första gången möjlighet att testa hur vårt koncept fungerar på den avancerade svenska marknaden. Vi kommer till Sverige ödmjuka men med förtroende. Då vi klarar oss i Sverige, klarar vi oss var som helst, begrundar Silverang.

Utöver hemmamarknaden i Finland har Technopolis campus i Oslo, Vilnius, Tallinn och St. Petersburg. Företagets verksamhetsområden är Norden och Baltikum. Technopolis vill växa i Sverige och övriga målmarknader även i fortsättningen när lämpliga campus som fyller företagets kriterier hittas.

– Den aktiva fastighetsmarknaden i Sverige är en möjlighet. Vi följer väldigt noggranna kriterier i våra företagsköp. Det finns utrymme och efterfrågan för nya koncept på marknaden, säger Otso Halsti, ansvarig för företagets investeringar.

Kommersiella kontorsfastigheten i Gårda stadsdel är belägen alldeles invid kärncentrum och området är Göteborgs snabbast växande kommersiella kontorskoncentration. Andelen lediga kvadratmeter i kontorslokaler i Gårda är under fyra procent.

– Göteborg växer starkt. Technopolis ankomst förbättrar områdets dragningskraft ytterligare och ökar företagens tillgänglighet till olika tjänster. Rätt läge och möjligheten att expandera erbjuder flera alternativ att utveckla campuset, säger Karita Huotari, ansvarig för Technopolis internationella tillväxt.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY