Image
Anna K Johansson, Emma Hernell och Veronica Palmgren.
Anna K Johansson, Emma Hernell och Veronica Palmgren.

Fastighetskvinnan: Utmaningarna i retail-sektorn

Fastighetskvinnan Den 8 september på Grand Hôtel i Stockholm är det dags för årets upplaga av Fastighetskvinnan. Under dagen får du, bland mycket annat, en rejäl genomgång av utmaningarna i retail-sektorn samt ett exempel på en historisk satsning.
Publicerad den 19 Augusti 2022

Retail-fokuset på Fastighetskvinnan inleds med ett framgångsexempel:
"Corona-pandemin satte onekligen hela retail-sektorn under stenhård press. Men under hela perioden har Citycon satsat stenhårt med sin filosofi att utveckla levande stadsdelar med social hållbarhet i fokus. Hör om omvandlingen av Kista – en av deras största satsningar någonsin."
Talare är Veronica Palmgren, stadsutvecklingsdirektör på Citycon.

Därefter följer panelsamtalet: Hur svarar retailsektorn när allt blir dyrare?
"Retailsektorn har det tufft. Konkurrens från e-handeln inledde en transformation som accelererades ordentligt av pandemin. Och när vi blev någorlunda kvitt coronan möttes vi av en inflationschock, delvis till följd av kriget i Ukraina som fick följder som från början inte kändes helt självklara – men pizzorna steg i pris när elpriserna sköt i höjden. Äggpriserna chockhöjdes när hönsfoderländerna Ryssland och Ukraina försvann från marknaden – och så vidare… Hur hanterar handeln situationen i dag när konsumenterna tvingas hålla hårdare i plånboken? Hotas hållbarhetsarbetet när ekonomin inte längre är lika bra? Vad innebär den nya verkligheten för köpcentrum och handelsområden, i dag och framöver?"
I panelen möter vi Emma Hernell, vd på HUI, Veronica Palmgren, stadsutvecklingsdirektör på Citycon och Anna K Johansson, change management director på TAM.

Seminariet Fastighetskvinnan profileras som branschens främsta inspirationsseminarium. Det är ett affärsseminarium där kvinnorna står på scen och männen sitter i publiken.

Du ser programmet här och du anmäler dig här.
Använd gärna vår grupprabatt – går ni fyra från samma företag behöver ni bara betala för tre!
Vill du delta digitalt går det också bra då vi kommer live-streama dagen.

Läs mer om de medverkande talarna här.

Under dagen kommer även segraren i årets upplaga av Årets Unga Fastighetskvinna att avslöjas.

Fastighetskvinnan arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News.
Partnerföretag är: Arcona, Bengt Dahlgren, Citycon, Colliers, Datscha, Fasticon, Newton, Novier, NREP och Wistrand – läs mer om dem här.

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2022

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 8 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:


Arrangörer:
Partners:


Mer från Fastighetssverige