Image

Fastighetsbolag räddar elitfotbollslag från konkurs

Bolag Balticgruppen utökar sitt samarbete med Umeå IK FF, som spelar i damallsvenskan i fotboll. Därmed räddas klubben från en hotande konkurs.
Publicerad den 30 November 2012

Umeå har varit 2000-talets dominant inom svensk damfotboll, med sju seriesegrar på nio år. Klubben har dock hamnat i ekonomiska trångmål och Balticgruppen väljer nu att gå in med en större ekonomisk stöttning.

- Beslutet att gå in och rädda UIK ur den ekonomiska krisen var inte en självklarhet för oss, säger Balticgruppens vd Jonas Olsson till UIK:s hemsida.

- En avgörande förutsättning för att vi överhuvudtaget skulle gå in i en diskussion med UIK var att man från klubbens sida kunde leverera en trovärdig verksamhetsplan som låg förankrad både på ledningsnivå så väl som i spelarleden. Viljan fanns där, men i den också ärligheten. Den bistra sanningen sa att det krävdes någonting mer än bara spelarlöner för att få verksamheten att leverera. Idén var nog UIK:s från början, en idé som kändes bättre desto längre tanken fick gro. Så här sitter vi nu, två lag med en gemensam medspelare på planen. Vi är övertygande om att vi har hittat en samarbetsform som kommer att gynna båda parterna i längden och med detta utmanar vi också Umeås näringsliv att hitta liknande kreativa samarbetsformer tillsammans med det övriga breda idrottsliga utbud Umeå erbjuder.

UIK anställer den förre elitspelaren Andreas Hermansson – SM-guld med Hammarby 2001 – som sportchef, och han kommer parallellt att arbeta med Balticgruppens verksamhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige