Image
Reinhold Lennebo.
Reinhold Lennebo. Bild: Fastighetsägarna

Fastighetsägarna: Välkommet statligt hyresstöd till krisande branscher

Sverige Fastighetsägarna välkomnar regeringens hyresstödspaket till företag inom hotell, restaurang och sällanköpshandel. Det kommer underlätta för de branscher som drabbats allra hårdast av coronakrisen.
Publicerad den 27 Mars 2020

– Regeringens stödpaket till de lokalhyresgäster som drabbats hårdast av coronakrisen är mycket välkommet. Det kommer kunna dämpa en del av den oro som många av hyresgästerna har och ge möjlighet för fastighetsbranschen att underlätta för sina kunder. Att hyresgästen betalar halva sin hyra borde ge en bra hjälp och att staten och fastighetsägaren tar ansvar för att dela på den andra halvan visar på ömsesidigt ansvarstagande, säger Reinhold Lennebo, vd för Fastighetsägarna Sverige.

Paketet innehållet ett hyresstöd på fem miljarder kronor till lokalhyresgäster inom hotell, restaurang och handel, där staten står för halva kostnaden för hyresnedsättningen.
– Nu måste vi snabbt få klart hur tillämpningen ska ske för att utformningen av stödet ska bli så träffsäker som möjligt och gå till de lokalhyresgäster som drabbats hårdast. Vi deltar självklart i dessa delar i dialog med andra aktörer som Svensk Handel, Visita och Regeringskansliet. Många detaljer behöver redas ut men som helhet är paketet ett bra stöd och vi kommer så snart som möjligt gå ut med en rekommendation till våra medlemmar kring hur de bör agera för att underlätta för sina lokalhyresgäster, säger Reinhold Lennebo.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige