Image

Familj köper flera fastigheter i Karlskrona

Transaktioner Karlskronaparet Carin och Jörgen Wahlqvist köper två hotell och flera fastigheter i Karlskrona.
Publicerad den 5 Maj 2014

Hotell Conrad och Hotell Aston får nya ägare i Karlskronaparet Carin och Jörgen Wahlqvist. Det blir därmed en ny familj som tar över driften av hotellen och fastigheterna i Karlskrona. Carin och Jörgen Wahlqvist kommer från fastighets- och måleribranschen.

Redan 1971 startade Conrad Wenström ett hotell med 25 rum på V Köpmansgatan i Karlskrona. Numera består verksamheten av två hotellrörelser, ett 50-tal företagslägenheter och flera fastigheter i centrala Karlskrona. Den 8 maj tillträder de nya ägarna, Carin och Jörgen Wahlqvist, som även driver Wahlqvist Måleri AB och Wahlqvist Fastigheter i Karlskrona och nu breddar sin verksamhet med hotell- och företagslägenheter. Båda hotellen ingår i kedjan Sweden Hotels.

- Det ska bli fantastiskt kul med nya utmaningar. Jag har sett fram emot detta länge och hotellbranschen känns mycket spännande. Våra intentioner är att driva verksamheten vidare på det sätt som familjen Wenström gjort. Vi ser fram emot att få ta emot och lära känna hotellens gäster, säger Carin Steen Wahlqvist.

Företagen har drivits i tre generationer och säljs på grund av generationsskifte. Irene Wenström, dotter till grundaren Conrad Wenström, hälsar familjen Wahlqvist varmt välkomna och önskar dem lycka till. Min förhoppning är att de kommer att tycka det är lika roligt som jag har gjort, säger Irene Wenström.

Irene Wenström och dottern Sofia Berglund Krznaric kommer under sex månader vara projektanställda av de nya ägarna för att säkerställa en smidig och bra övergång. Samtliga 13 anställda i bolagen tas över av de nya ägarna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige