Image

Fabeges första gröna emission

Ekonomi/Finansiering Fabege har gjort sin första emission inom ramen för det nyligen etablerade Gröna MTN-programmet.
Publicerad den 17 Maj 2016

Fabege har emitterat 600 miljoner kronor tvååriga obligationer med en rörlig ränta om Stibors tremånadersränta plus 130 räntepunkter. Handelsbanken arrangerade transaktionen.

Genom att etablera ett MTN-program med särskilda villkor avseende hållbarhet och miljö lanserade Fabege i april en ny grön finansieringsmöjlighet om totalt två miljarder kronor.

- Vi är mycket glada för det stora intresset för denna första emission under vårt nya Gröna MTN-program och noterar en god efterfrågan från investerare med hållbarhetsfokus. Emissionen ligger i linje med vår strävan att finansiera oss grönt och stämmer bra överens med vårt ambitiösa hållbarhetsarbete, kommenterar Åsa Lind, finanschef på Fabege.

Fabege kommer att ansöka om notering av obligationen på Nasdaq Stockholm Sustainable Bonds List.

Fabege har som ambition att miljöcertifiera hela fastighetsbeståndet till 2018. I takt med miljöcertifieringsarbetet är målet att även finansieringen ska vara grön. I oktober 2015 tecknade Fabege en tioårig kredit om 939 miljoner kronor avseende investeringar i miljöcertifierade fastighetsprojekt med Europeiska Investeringsbanken (EIB). I slutet av förra året gjordes den första gröna emissionen om 406 miljoner kronor inom ramen för det nyetablerade gröna ramverket inom det delägda Nya Svensk Fastighetsfinansiering AB (Nya SFF) och i april lanserades ett grönt MTN-program om två miljarder kronor med särskilda villkor avseende hållbarhet och miljö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige