Image

Fabege tecknar tre långa avtal

Uthyrning Fabege har tecknat tre längre hyresavtal i Stockholm.
Publicerad den 29 Oktober 2012
Centralhotellet. Bild: Profil Hotels. Bild: Profil Hotels
Centralhotellet. Bild: Profil Hotels.

Fabege och Profil Hotels utvecklar och förädlar tillsammans Centralhotellet på Vasagatan 38 i Stockholm. Hotellet renoveras och utökas med cirka 600 kvadratmeter och samtidigt integreras före detta Restaurang Biffi i hotellverksamheten.

Totalt blir den förhyrda ytan cirka 3 540 kvadratmeter. Det nya avtalet är på 15 år med en årshyra om 12,4 miljoner kronor.

Fabege har samtidigt tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Tastsinn-koncernen (där ProfilHotels ingår) i kvarteret Skeppshandeln som är under uppförande i Hammarby Sjöstad. Avtalet gäller nybyggnad av ett hotell för så kallad ”extended stay”.

Förhyrningen omfattar cirka 1 400 kvadratmeter med en årshyran om 3,4 miljoner kronor. Inflyttning är beräknad till första halvåret 2014.

Fabege har också tecknat ett nioårigt hyresavtal i fastigheten Ladugårdsgärde 1:48 (gamla Ford-fabriken) i Frihamnen. Årshyran uppgår till 12,9 miljoner kronor och inflyttning sker våren 2013.

– Tastsinn-koncernen är hyresgäst hos Fabege sedan tidigare och vi tror mycket på denna satsning i ett efterfrågat segment. Det kommer att bli ett viktigt tillskott till vår utveckling av stadsdelen Hammarby Sjöstad, kommenterar Urban Sjölund, fastighetschef, Fabege.

– När OMX minskade yta i Ford-fabriken tidigare i år var vår önskan att snabbt hitta en ny hyresgäst till den aktuella ytan. Nu har vi lyckats och i och med dagens överenskommelse är fastigheten återigen fullt uthyrd, säger Urban Sjölund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige