Image

Fabege säljer för 853 miljoner i Stockholms city

Transaktioner Fabege har sålt tomträtten Duvan 6 till Mengus och tomträtten Lammet 17 till Slussgården. Värdet i affärerna uppgår till 853 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juni 2014
Duvan 6. Bild: Fabege
Duvan 6. Klaus Hansen Vikström. Bild: Peter Knutson
Klaus Hansen Vikström. Henric From. Bild: Nicklas Tollesson
Henric From.

Duvan 6 är belägen på Klara Södra Kyrkogata 1, och omfattar en uthyrbar area om 9 670 kvadratmeter som i huvudsak består av kontor.

– Den här investeringen passar oss perfekt eftersom vår affärsidé är att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande, säger Henric From, vd för Mengus.

Lammet 17 är belägen på Korgmakargränd 2 och omfattar en uthyrbar area om 6 790 kvadratmeter (fördelat på 5 660 kvadratmeter kontor/ butiksyta och 1 130 kvadratmeter förråd).

Försäljningarna sker i bolag till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 853 miljoner kronor och ger ett resultat om 25 miljoner kronor före skatt, respektive 48 miljoner kronor efter skatt, vilket kommer att redovisas under andra kvartalet 2014.

– Vi har valt att sälja dessa tomträtter för att fortsätta investera i vår projektportfölj som vi bedömer ger oss en högre avkastning, säger Klaus Hansen Vikström, Vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY