Image

Fabege köper fastighet med 70 procents vakans

Transaktioner Fabege köper en fastighet i Arenastaden i Solna av en luxemburgsk fond för 183 miljoner kronor. Fastigheten är i dag vakant till 70 procent.
Publicerad den 25 November 2011

Säljare av den 10 000 kvadratmeter stora fastigheten Farao 8 är Sireo Immobilienfonds.

Byggnaden uppfördes 2001, och består av fem våningsplan ovan mark och två garageplan under mark.

Den stora vakansen beror bland annat på att läkemedelsbolaget Wyeth lämnade fastigheten i samband med mergern med Pfizer.

- Jag tror absolut att vi kommer att fylla fastigheten. Egentligen har vi i dagsläget inga möjligheter att erbjuda större lokaler med omedelbar inflyttning i det här området men det får vi nu. Det är ett enormt tryck i Arenastaden, säger Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Hyresvärdet är 15 miljoner kronor.

Fabege har i dag 150 000 kvadratmeter i Arenastaden, exklusive Uarda 5 (45 000 kvadratmeter) som produceras för Vattenfall.

Utöver detta har Fabege byggrätter om cirka 200 000 kvadratmeter och 100 000 kvadratmeter delägt genom Råsta (som ägs tillsammans med Peab och Solna stad).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige