Image

Fabege bygger nytt åt Ica

Uthyrning Ica Gruppen har tecknat ett tolvårigt avtal om drygt 23 000 kvadratmeter i Arenastaden. Det nya kontorshuset kommer att byggas på fastigheten Signalen 3 och inflyttning sker under det tredje kvartalet 2018.
Publicerad den 31 Augusti 2015
Fabege bygger nytt åt Ica i Arenastaden. Bild: Reflex
Fabege bygger nytt åt Ica i Arenastaden.

Den beräknade projektinvesteringen för Fabege uppgår till drygt en miljard kronor och Ica kommer att hyra drygt 80 procent av den totala uthyrningsbara ytan.

Avtalet omfattar drygt 23 000 kvadratmeter exklusive garage. Det totala hyresvärdet inklusive parkering uppgår till cirka 68 miljoner kronor årligen.

Ica Gruppen har idag flera olika kontor i Solna och Sundbyberg som de nu kommer att lämna för att samla verksamheterna. Bland annat lämnar de Fabeges lokaler i Solna Business Park. Den Ica-butik som finns i lokalen kommer däremot att vara kvar.

Det nya hyresavtalet är ett så kallat Grönt hyresavtal där båda parter har ambitioner att finna resurseffektiva och miljösmarta driftslösningar och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Breeam Excellent.

- I dag har vi i tre olika kontor i Solna- och Sundbybergsområdet. Vi har under en längre tid velat samla våra medarbetare i Stockholm på ett kontor. Nu har vi hittat en lösning som vi är mycket nöjda med. Vi blir kvar i området, kan samla medarbetarna bättre och får moderna och miljöcertifierade kontor. Vi ser fram emot att fortsätta vårt långa samarbete med Fabege, säger Petra Albuschus, HR-direktör för Ica Gruppen.

Signalen 3 är belägen vid Signalbron, nära Mall of Scandinavia, Friends Arena och pendeltågsstationen Solna Station.

- Vi är verkligen glada över att fortsätta utveckla vår långa och goda relation med Ica. De har varit en viktig och stark profil i Solna Business Park under många år och nu har vi hittat en lösning där Icas kontor och varumärke bildar ett välkomnande inslag vid porten till Arenastaden, samtidigt som Ica Maxi butiken med sitt breda serviceutbud blir kvar i Solna Business Park, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef Fabege.

Det nya kontraktet med Ica Gruppen innebär en ökad nettouthyrning för Fabege om cirka 23 miljoner kronor.

Uppdraget att rita Signalen 3 har gått till Reflex Arkitekter.

- Vi är glada och stolta över att få fortsätta samarbetet med Fabege, i att skapa moderna arbetsplatser för stora kontorshyresgäster, säger Anders Nordlund, uppdragsansvarig arkitekt på Reflex.
– Vi kommer att använda erfarenheter från Skatteverkets och Telia Soneras huvudkontor, och forma en kreativ miljö där ICA ska kunna fortsätta att utveckla sin verksamhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige