Image

Fabege ändrar inte sin reservering

Juridik Skattekraven på Fabege har minskat från 2 692 till 2 373 miljoner kronor. Fabege har sedan tidigare reserverat 1 900 miljoner kronor och ändrar inte i reserveringen till följd av Kammarrättens senaste domar.
Publicerad den 4 Oktober 2013

Kammarrätten kom i veckan med domar i cirka 20 procent av Fabeges fall.

De domar som avlämnats visar att Fabege haft viss framgång i yrkandena på hur den skattepliktiga vinsten ska beräknas.

Baserat på de domar som meddelats har den totala upptaxeringen minskat till 7 623 miljoner kronor (från 8 368) och det totala skattekravet inklusive tillägg och avgifter har minskat till 2 373 miljoner kronor (från 2 692).

Fabege har reserverat totat 1,9 miljarder kronor. Resterande belopp i enlighet med Skatteverkets totala krav, det vill säga 500 miljoner kronor, redovisas som en eventualförpliktelse. Fabege gör i dagsläget ingen annan bedömning än att det tidigare beslutet att reservera 1,9 miljarder kronor står fast.

Kammarrätten har ännu inte meddelat någon tidplan för när resterande domar förväntas avges.

Fabege bestrider Kammarrättens beslut och avser söka prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige