Image
Sihaam Masae.
Sihaam Masae. Bild: Hazlami Hayeedorloh

Expansiv restaurangkedja dubbeletablerar i Uppsala

Uthyrning Restaurangkedjan Oh Poké har tecknat avtal om etableringar i både Forumkvarteret och Gränbystaden galleria. Företaget tar ett nytt grepp på poké bowl-trenden och har på två år öppnat femton restauranger, där etableringarna i Uppsala blir de första utanför Stockholm.
Publicerad den 13 November 2020
Annons
Image

I början av 2019 öppnade den första Oh Poké i Stockholm och knappt två år senare finns hela femton restauranger, där etableringarna i Uppsala är de första utanför Stockholm. I Gränbystaden öppnas restaurangen den 13:e november och i Forumkvarteret veckan innan jul. Poké bowls är hälsosamma och smakrika skålar med ris, grönsaker och protein, ursprungligen fisk men det finns många varianter. Medgrundaren och entreprenören Sihaam Masae blev nyligen uppmärksammad av Tidningen Företagarna, för att ha en av Sveriges bästa idéer som företagare under 30 år.
– Vi ser fram emot att öppna i två bra lägen i Uppsala, säger Sihaam Masae, medgrundare Oh Poké. Dubbeletableringen ger goda synergieffekter. Vi vill att fler ska ha möjlighet att äta våra goda Poké bowls och uppleva den polynesiska värmen.

Gränbystaden och Forumkvarteret ägs, förvaltas och utvecklas båda av Atrium Ljungberg. Medan Gränbystaden som innehåller Uppsalas största galleria, växer till en ny stadskärna med bostäder, kontor, service och upplevelser, utvecklas Forumkvarteret till ett urbant innerstadskvarter mitt i storstadsflödet i centrala Uppsala.
– Vi är mycket glada att Oh Poké öppnar på båda våra platser, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg. Erbjudandet till våra besökare blir ännu bredare och Oh Poké lägger mycket fokus på upplevelsen.

Hyresavtalen med Oh Poké är så kallade gröna hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige