Image

Eurocommercial bygger ut i Norrköping

HANDEL Eurocommercial Properties köpte Maxihuset på Ingelsta-området 2004. Nu ska det byggas ut så att antalet butiker i området tredubblas.
Publicerad den 17 September 2008

Efter ombyggnaden kommer det nya shoppingcentret att ha vuxit med 9 000 kvadratmeter, och antalet butiker nära tredubblas från dagens 17 butiker till 46, skrier Dagens Handel.

Eurocommercial Properties har planer på att göra Maxihuset till ett centrum för shopping i Ingelstaområdet.

- Vi har hög kännedom och vi vet att kunder som kommer hit gärna skulle vilja ha ett bredare utbud. Det är helt följdriktigt att utöka och vi vill att det ska märkas ordentligt. Maxihuset ska bli den naturliga mötesplatsen i Ingelstaområdet och därför behövs också en ny stark profil, säger Martin Bjöörn på Eurocommercial Properties till Dagens Handel.

Bakom utbyggnaden står design- och varumärkesbyrån BVD som tidigare jobbat i projekt med bland andra Gallerian i Stockholm, Ikea och H&M.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige