Image
Klas Nygren och Stefan Pedersen.
Klas Nygren och Stefan Pedersen. Bild: Arlandastad Group

Etapp två av Scandinavian XPO rivstartar med nytt longstay

Bolag Stockholm Hotel Apartments öppnar longstayhotell på 2000 kvm i nya mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO. Det nya longstayhotellet planeras genomgående med återbruk i fokus för att minimera koldioxidavtrycket på miljön samtidigt som man ser till att in- och utcheckning är fullt tillgänglig genom digitala former. Stockholm Hotel Apartments välkomnar gäster för övernattning från april 2022.
Publicerad den 8 Juni 2021

Nu förbereder Stockholm Hotel Apartment öppningen av sitt fjärde longstayhotell beläget i etapp två av Scandinavian XPO. Med 20 minuter till Stockholm och Uppsala och fem minuter till Stockholm Arlanda Airport är läget optimalt för exempelvis affärsresenärer, eventbolag, utbildning och för dem som arbetspendlar till och från området och som har behov av longstay.

– Med tanke på den expansion som pågår i Arlandaområdet är en etablering i Explore Arlandastad strategiskt viktig för oss. Vi kommer kunna möta upp efterfrågan både från dem som arbetspendlar till och från området permanent men även för dem som exempelvis bygger upp mässor och event eller arbetar med någon av de många olika byggprojekt som pågår i området. Vi kommer erbjuda våra gäster en flexibel och alternativ boendeform, säger Stefan Pedersen, Senior Partner Stockholm Hotel Apartments.

Stockholm Hotel Apartments kommer erbjuda 68 effektiva rum fördelat på två våningsplan med en välkomnande lobby. Alla rum har eget badrum och pentry med möjlighet att tillaga egen mat samt tillgänglighet till gemensam tvättstuga. I det direkta närområdet kan man även ta del av befintlig service som exempelvis träning, hälsa och mat.

– Vi har i flera års tid märkt av en ökad efterfrågan på longstay i området och med mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO är efterfrågan högre än någonsin. Stockholm Hotel Apartments blir ett jättevälkommet komplement till det utbud som finns här idag. Det är fantastiskt när goda idéer som den här verkligen få ta plats, säger Erik Nyberg, Projektchef på Arlandastad Group, som är ägare av Scandinavian XPO.

När befintliga lokaler anpassas ser man till att återbruka allt som är möjligt att återbruka samtidigt som man inreder med återbrukade möbler. De delar i rivningsprocessen som blir över kommer även återanvändas till andra lokalytor i andra delar av Scandinavian XPO:s etapp 2.

Stockholm Hotel Apartments har expanderat de senaste åren och erbjuder en attraktiv och alternativ boendeform för tillfälligt långtidsboende. Bolaget finns redan etablerade i Stockholm och Halmstad och öppnar i Uppsala under innevarande år.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige