Image

Estea säljer 23 000 kvadratmeter till Invesco

Transaktioner Estea säljer en nyproducerad logistikfastighet i Märsta till Invesco och deras samarbetspartner Scius.
Publicerad den 10 September 2013

Logistikfastigheten Märsta 24:3 i Märsta industriområde strax norr om Stockholm, omfattar 23 470 kvadratmeter. Den uppfördes under våren 2012 av Estea och den är fullt uthyrd till DSV Solutions AB.

- Intresset från marknaden har varit mycket stort, vilket kanske inte förvånar oss då vi avyttrar en modern logistikbyggnad av hög standard som passar många investerare och fastighetsbolag. Försäljningen innebär att vi realiserar en bra avkastning på investerat kapital, vilket ger oss goda förutsättningar att växa vidare. Våra investerare har fått en god avkastning på investerat kapital. Vi har en fortsatt positiv syn på marknaden för lager- och logistikfastigheter och vi har nu som ambition att genomföra nya förvärv under hösten, säger David Ekberg, Estea AB.

Wistrand och CBRE har varit rådgivare åt säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige