Image

Estea köper hotell

Transaktioner Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Sverigefastigheter 3, har förvärvat Knarrarnäs 10 i Kista. Fastigheten nyttjas i dag som hotell och drivs av Connect Hotels som också är säljare av fastigheten.
Publicerad den 18 December 2018

Överenskommet fastighetsvärde om 115 000 000 kronor före omkostnader och avdrag för latent skatt.

Hyresgästen Connect Hotels signerar vid tillträde ett 20-årigt hyresavtal.

– Förvärvet av fastigheten i Kista är en bra diversifiering till Bolagets befintliga fastighetsportfölj. Fastigheten håller hög teknisk standard och det långa hyresavtalet bidrar positivt till bolagets genomsnittliga hyresduration. Connect Hotels är en av Sveriges mest lönsamma hotellkedjor och vi är mycket glada över att ha dem som hyresgäst. Vi har en positiv syn på fastighetsmarknaden och vi jobbar nu vidare med ytterligare intressanta förvärvsmöjligheter, säger Johan Eriksson, vd för Estea.

Säljaren har haft Nordier Property Partners och Annordia som rådgivare i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annordia på Branschguiden

Det var passionen för hotell som startade Annordia. 25 år senare är vi stolta över att räknas som en av Nordens ledande rådgivningsbyråer för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter.
Som fullservicebyrå hjälper vi våra uppdragsgivare under investeringscykelns alla faser. Från marknadsanalys och konceptutveckling, till hyresbedömning, operatörsupphandling samt försäljning.

Våra kunder utgörs framförallt av fastighetsägare, kommuner, banker och investerare. Tillsammans med dem har vi haft förmånen att medverka i många av Nordens största hotellprojekt och t...

Läs mer om Annordia på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige