Image

Estea gör emission riktad till allmänheten

Bolag Estea (före detta Svensk Fastighetsfond) gör nu en emission riktad till allmänheten i Sverige.
Publicerad den 21 Februari 2013

Estea Sverigefastigheter 2 AB är inriktat på kommersiella fastigheter i Sverige.

Bolaget emitterar nu kapitalandelsbevis om maximalt cirka 75,6 miljoner kronor.

Genom erbjudandet vill Estea AB tillgängliggöra direkta investeringar i kommersiella fastigheter för en bredare investeringskrets.

Estea Sverigefastigheter 2 AB har upptagit ett kapitalandelslån om maximalt 150 miljoner kronor. Under oktober och november genomfördes en första emission riktad till en begränsad krets av professionella investerare. Totalt emitterades 7 437 stycken kapitalandelsbevis till ett nominellt belopp om 10.000 kr per kapitalandelsbevis, vilket tillförde bolaget sammanlagt 74.370.000 kronor.

Kapitalandelsbevisen löper med en fastställd årlig ränta om 6,25 procent, där ränteutbetalningar sker kvartalsvis i efterskott. Kapitalandelsbevisen har en maximal löptid till och med 2019-12-31 men kan komma att bli kortare.

I anslutning till framtagandet av erbjudandet har Avanza Bank AB engagerats som finansiell rådgivare och emissionsinstitut. Wistrand Advokatbyrå i Stockholm KB har anlitats som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige