Image
Golfbanan i Barsebäck.
Golfbanan i Barsebäck. Bild: Barsebäck Golf & Country Club

Ernst Rosén köper Barsebäcks Golf

Transaktioner Ernst Rosén har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Barsebäcks Golf & Country Club AB och Järavallens Conference & Country Club AB. Anläggningen har idag två 18-hålsbanor, en 9-håls korthålsbana samt en hotell- och konferensanläggning. Tillträdet sker den 2 november 2020.
Publicerad den 29 September 2020

– Vi är oerhört stolta att få genomföra den här affären och ser framemot att föra vidare det arv som Barsebäcks Golf & Country Club har med sig. Vi kommer med tillförsikt förädla den unika plats som Barsebäck ligger på, det är en del av svensk golfhistoria vi får möjlighet att utveckla vidare, vilket ligger oss varmt om hjärtat, säger Johan Rosén, vice vd på Ernst Rosén AB.

– Efter noga överväganden har vi som ägare nöjet att överlåta ägarskapet till Ernst Rosén, som förutom fastighetsverksamhet även äger och driver Vallda Golf & Country Club samt hotell- och konferensverksamhet i Nääs Fabriker. Vår innerliga önskan är att de nya ägarna ska brinna lika mycket för Barsebäck Golf & Country Club som Gösta Carlsson gjorde under 50 års tid och att Barsebäck Golf & Country Club därmed kan nå nya höjder.

I samband med förvärvet har Ernst Rosén anlitat Wistrand Advokatbyrå som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige