Image

Ericsson lämnar Telefonplan

UTHYRNING LM Ericsson planerar att lämna sina rötter kring Telefonplan, för att i stället koncentrera Stockholmsverksamheten till Kista.
Publicerad den 9 September 2009
Annons
Image

- Det här är glädjande uppgifter. Vi kommer säkerligen tillhöra de aktörer som Ericsson kommer att inleda förhandlingar och jag hoppas att vi ska ligga bra till när man nu fokuserar på Kista, inte minst med tanke på vad vi gör för Ericsson i dag, säger Klöverns vd Gustaf Hermelin, till Nyhetsbyrån Direkt.

- Fram till 2012 går hyreskontrakt för fastigheter söder om Stockholm ut och vi ser en möjlighet att koncentrera vår verksamhet till Kista, säger Göran Henriksson, personalchef för Ericssons svenska verksamhet, till Dagens Industri.

Planen är att flytten ska inledas senare under året.

Telefonplan har varit hjärtat i Ericsson under stora delar av bolagets 133-åriga historia. Lokalerna på LM Ericssons väg kallas fortfarande "Huvudfabriken". Bolaget flyttade hit 1940 från Tulegatan i centrala Stockholm, skriver Dagens Industri.

Ericsson söker nu nya lokaler i Kista. Det är inte omöjligt att man tar över ytor som lämnats tomma när dotterbolaget Sony Ericsson har skurit ner.

Vasakronan är en av fastighetsägarna som blir av med Ericsson som hyresgäst på Telefonplan.

Ericsson hyr i dag lokaler av bland andra Vasakronan och Klövern i Kista.

Nästan 3 000 personer berörs av flytten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY