Image

EQT fullföljer Stendörren-erbjudandet

Bolag EQT:s villkor för budet på Stendörren är nu uppfyllt och bolaget fullföljer erbjudandet. Budet ligger på 100,25 kronor per aktie.
Publicerad den 11 December 2018

Erbjudandets fullföljande villkorades endast av att EQT Real Estate skulle erhålla erforderliga tillstånd, godkännanden, beslut och andra åtgärder från myndigheter eller liknande, inklusive från konkurrensmyndigheter. Samtliga sådana tillstånd från relevanta myndigheter har nu erhållits.

Som tidigare meddelats har EQT (genom dotterbolaget) Chicago Holding träffat avtal med Kvalitena), Förvaltningsaktiebolaget Hummelbosholm, K. Pousette, H. Lycketorp och S. Lieberman om att förvärva totalt 7 356 773 aktier i Stendörren, motsvarande 26,13 procent av det totala antalet aktier och 50,06 procent av det totala antalet röster i Stendörren. Försäljningspriset för aktierna motsvarar erbjudandepriset. Chicago Holding kommer att tillträda aktierna senast den 14 december.

Sista dagen att acceptera erbjudandet är den 19 december 2018.

Stendörren-aktien stängde i går på 102 kronor. Den oberoende budkommittén har rekommenderat aktieägarna att tacka nej till EQT:s bud. Länsförsäkringar Fondförvaltningar har flaggat upp för över tio procent av kapitalet och förklarat att de inte kommer att sälja.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY