Image
Exempelbild på hur boendet kan komma att se ut. Detta är från en lägenhet i Lund.
Exempelbild på hur boendet kan komma att se ut. Detta är från en lägenhet i Lund. Bild: Emrahus

Emrahus bygger LSS-boende – K2A köper

Transaktioner K2A har tecknat avtal om att köpa ett LSS-boende i Bräkne-Hoby, Ronneby. Emrahus uppför projektet och K2A tillträder vid färdigställande, som är planerat till Q3 2021. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 23 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Mars 2020

Gruppboendet, med sex lägenheter, kommer att byggas som ett passivhus av Emrahus som specialiserar sig på just kloka och schyssta LSS-bostäder. Bygglov finns att uppföra detta i Bräkne-Hoby där Emrahus fått mark via kommunal tomttilldelning. Kommunen har även planer på att det ska byggas andra bostäder i området. Under våren 2021 beräknas inflyttning i boendet som ska drivas av Stenåsa Omsorg. Robin Berkhuizen, vd på Emrahus, ser mycket positivt på samarbetet.

– Vi är jätteglada över vårt första projekt tillsammans med Stenåsa Omsorg, det ska bli spännande. De är verkligen engagerade och drivna. De brinner starkt för LSS-frågan, säger han.

Från början är det dock en grupp föräldrar som har varit drivande i frågan om ett nytt boende. De har alla barn med funktionsnedsättningar och har börjat planera för sina barns flytt, som nu kommer att få bo tillsammans. Därför är det redan fyra personer som anmält intresse om att få bo på boendet.

– Det känns fantastiskt med ett så genomtänkt hus och att veta att vi från dag ett kan köra igång vår verksamhet och lägga all fokus på den. Det har bara varit positiv respons så det ska bli väldigt roligt att komma igång, säger Jennie Lewén på Stenåsa Omsorg.

När boendet står klart är det K2A som kommer att äga förvalta fastigheten. Emrahus har tidigare överlåtit ett LSS-boende i Gävle till K2A.
– Det är roligt att inom kort tid genomföra vårt andra förvärv av ytterligare ett LSS-boende med högsta tänkbara standard från Emrahus. Vi välkomnar Stenåsa som hyresgäst och gläds åt att de redan idag har boende som är redo att flytta in i dessa bostäder, säger Karl Vahlund, transaktionschef på K2A.

Emrahus kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A tillträder bolaget med den underliggande fastigheten efter färdigställt projekt vilket är planerat till tredje kvartalet 2021. K2A kommer att erlägga betalningen i samband med tillträdet och avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

På fastigheten kommer Emrahus bygga ett certifierat passivhus med ett LSS-boende med sex lägenheter och en uthyrningsbar area om 505 kvadratmeter. Hyresvärdet beräknas uppgå till cirka 1,4 miljoner kronor på årsbasis.

– Detta kommer att bli ett modernt LSS-boende med mycket hög standard. Genom passivhuskonceptets två grundprinciper, minimering av värmeförluster och optimering av värmevinster, kompletterar denna samhällsfastighet vår hållbara fastighetsportfölj på ett bra sätt, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige