Image

Emporia gör klart med tre detaljhandelsföretag

UTHYRNING Nu är det klart att Axfood, Lindex och Clas Ohlson etablerar sig på Steen & Ströms köpcentrum Emporia i Malmö. Axfood har tecknat avtal för en livsmedelsbutik på 3 600 kvadratmeter, Lindex för 850 kvadratmeter och Clas Ohlson för 1 500 kvadratmeter. Sammanlagt är man nu uppe i 90 tecknade avtal.
Publicerad den 16 September 2009
Annons
Image

Livsmedelsbutiksytorna har varit det stora uthyrningsproblemet för Emporia. Men nu är det alltså klart att Axfood hyr 3 600 kvadratmeter.

- Vi är väldigt glada att Axfood, Lindex och Clas Ohlson väljer att etablera sig på Emporia. Att vi nu har ytterligare tre av de tyngsta aktörerna inom svensk detaljhandel stärker hela projektet, säger Anders Malmgren, leasing manager på Steen & Ström.

Avtalet med Axfood innebär att en av de största aktörerna inom svensk dagligvaruhandel är på plats. Förhandlingarna är i slutskedet med ytterligare två stora dagligvaruaktörer, varav en kommer att kontrakteras inom kort. Etableringen av två stora livsmedelskedjor utgör tillsammans med ett antal stora klädkedjor och detaljhandelsföretag stommen i Emporias butiksmix.

- Avtalen är strategiskt viktiga för att hitta rätt butikmix för Emporia, säger Anders Malmgren. Med dessa avtal är vi nu uppe i närmare 90 signerade hyresavtal, vilket motsvarar ett stort svenskt köpcentrum.

Emporia ska ha en internationell karaktär och erbjuda shopping inom samtliga varugrupper, mat, nöjen och kultur. På totala ytan 93 000 kvadratmeter ska finnas ett komplett utbud av 220 butiker och restauranger. Butikerna spänner mellan de stora internationella klädkedjorna till mindre butiker med mer exklusiva varumärken.

- Axfood, Lindex och Clas Ohlson är viktiga för Emporia. De är ankarhyresgäster och viktiga för att de drar andra etableringar och kunder. Clas Ohlsson väljer att lägga sin andra etablering i Malmö just på Emporia, säger Anders Malmgren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY