Image

Elof Hansson och Balder köper i Göteborg

Transaktioner Elof Hansson och Balder bildar ett gemensamt bolag och köper för 570 miljoner kronor i Göteborg.
Publicerad den 29 Augusti 2014

HSB Göteborg säljer fastigheten Masthugget 11:13, belägen på Första Långgatan i Göteborg. Tillträde är den 1 oktober 2014.

Fastighetens totala yta är cirka 32 000 kvadratmeter och består till huvuddelen av lokalytor, men också 119 hyreslägenheter och parkeringsplatser.

I samband med affären har Elof Hansson Fastigheter sålt 50 procent av fastigheten Masthugget 28:9 vid Första Långgatan i Göteborg till HSB. Denna fastighet ska utvecklas i ett gemensamägt bolag för bostadsrättsproduktion och ingår i området Norra Masthugget/ Masthuggskajen som ska utvecklas till en dynamisk och hållbar blandstadsdel.

– Genom affärerna följer vi den strategin styrelsen satt upp att renodla verksamheten för att tillfredsställa medlemmarnas behov av bostadsrätter i attraktiva lägen. Vi är väldigt nöjda med att fastigheten på Första Långgatan nu övertas av Balder och Elof Hansson Fastigheter som båda är välrenommerade aktörer i Göteborg, säger Lars Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

– Affärerna är ytterligare ett steg i vår strategi att satsa på Norra Masthuggsområdet i Göteborg där vi redan tidigare är stora fastighetsägare. Vi ser fram emot ett givande samarbete med Balder kring utvecklingen och förvaltningen av kvarteret Korvetten och med HSB kring utvecklingen av nya bostäder längs Första Långgatan. Norra Masthugget bedömer vi vara ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i Göteborg den närmaste femårsperioden, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter AB.

CBRE var säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt.

Ett av våra utvecklingsprojekt är Masthuggskajen i Göteborg där vi tillsammans med andra aktörer skapar vi en ny urban miljö med bostäder, kontor och Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett centrum för internationella affärer och stärka Göteborg som internationell handelsstad. Läs gärna mer om Gl...

Läs mer om Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige