Image

Egnahemsbolaget bygger nytt i Bergsjön

Bygg Egnahemsbolaget köper ett markområde i Bergsjön av Familjebostäder för att där bygga två bostadshus.
Publicerad den 13 December 2011
Egnahemsbolaget bygger nya bostäder i Bergsjön i Göteborg. Bild: Egnahemsbolaget. Bild: Egnahemsbolaget
Egnahemsbolaget bygger nya bostäder i Bergsjön i Göteborg. Bild: Egnahemsbolaget.

Egnahemsbolagets område ligger vid Bergsjövägen, söder om Saturnusgatan, i Göteborg och den nya gatan kommer att heta Jupitergatan. I anslutning till den nya tillfartsvägen kommer även förbättringar att ske som berör Bergsjövägen. Åtgärderna innebär bland annat att iordningställa Bergsjövägen med fartreducerande åtgärder samt gång- och cykelpassage.

Egnahemsbolaget har köpt marken av Familjebostäder och totalt i området blir det tio friköpta radhus och tolv bostadsrätter i två hus. I området bygger vi dessutom en gruppbostad med sju bostäder åt kommunen.

Radhusen är 119 kvadratmeter i två plan med stor terrass på plan 2. Flexibla planlösningar gör att du kan anpassa huset efter familjens behov. Lägenheterna är tre rum och kök, antingen med egen uteplats eller balkong.
- Det är väldigt roligt att vi kan starta byggnationen av nya bostäder i Bergsjön. Äntligen kan man göra boendekarriär här i Bergsjön, säger Pertti Heina som är vd på Egnahemsbolaget.

Priset för ett nytt radhus ligger på cirka 2,5 miljon kronor. Lägenheterna kostar cirka 990 000 kronor i insats.
- Etapp ett innehåller fem radhus, sex lägenheter och gruppbostaden. Vi har redan nu sålt två av radhusen och två av lägenheterna, säger Siman Jasim som är projektledare på Egnahemsbolaget.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige