Image
Mikael Bölander, Mecon Bygg, och Mattias Lundgren, SSM.
Mikael Bölander, Mecon Bygg, och Mattias Lundgren, SSM. Bild: SSM

Efter vd-bytet: SSM avyttrar verksamhet

Bolag SSM Holding fokuserar kärnverksamheten till projektutveckling och inleder ett strategiskt samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg AB. Förändringen genomförs i syfte att reducera bolagets fasta kostnader samt förstärka SSM:s långsiktiga konkurrenskraft och lönsamhet. Till följd av samarbetet avvecklar SSM den egna entreprenadverksamheten och cirka 15 medarbetare från SSM erbjuds möjlighet till anställning hos Mecon Bygg. Samarbetet och övergången av personal har en marginell resultateffekt under 2019.
Publicerad den 10 Juli 2019

SSM renodlar bolagets kärnverksamhet till projektutveckling och inleder ett strategiskt samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg AB, ett bolag som är specialister inom kostnadseffektiva totalentreprenader för flerbostadshus (meconbygg.se).

Förändringen genomförs i syfte att reducera bolagets fasta kostnader samt förstärka SSM:s långsiktiga konkurrenskraft och lönsamhet. Till följd av det strategiska samarbetet avvecklar SSM den egna entreprenadverksamheten och cirka 15 medarbetare från SSM ges möjlighet till fortsatt anställning inom Mecon Bygg.

– Genom att etablera ett strategiskt samarbete med Mecon, en av branschens effektivaste entreprenad-bolag, ökar vi vår konkurrenskraft i att utveckla nya bostäder från idé till dess att nyckeln kan överlämnas. Det är också extra glädjande att ge våra medarbetare möjligheten att övergå till ett bolag som präglas av kvalité samt lika värderingar och kultur som SSM, säger Mattias Lundgren som är vd på SSM, sedan företrädaren Mattias Roos fick sparken för en månad sedan.

– SSM har en attraktiv projektportfölj och vi ser fram emot möjligheten att i nära samarbete producera SSM:s bostäder på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt, med syfte att ge slutkunden bästa möjliga produkt till ett bra pris. Vi gläds också åt att få hälsa nya medarbetare välkomna till oss, säger Mikael Bölander, vd på Mecon Bygg.

Överlåtelsen av verksamheten träder i kraft per 16 september 2019. Samarbetet och övergången av personal har en marginell resultateffekt under 2019. Efter förändringen kvarstår cirka 40 medarbetare inom SSM.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige