Image
Easy Depot utser Lulu Gylleneiden till affärsutvecklingschef.
Easy Depot utser Lulu Gylleneiden till affärsutvecklingschef. Bild: Easy Depot

Easy Depot värvar Lidls tidigare fastighetschef

Karriär Easy Depot, som nyligen gjorde en övertecknad nyemission på 80 miljoner kronor, har utsett Lulu Gylleneiden till affärsutvecklingschef. Hon har tidigare varit fastighetschef på Lidl och ska nu ansvara för strategin och verkställandet kring etableringen av 100-150 Easy Depot Business Parks i Sverige inom sju till tio år.
Publicerad den 21 April 2022

Easy Depot startades nyligen av en trio KlaraBo-grundare och Sofia Wäborg, som klivit in som vd från Skanska. I en övertecknad nyemission har bland annat investmentbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Erik Selin på ägarlistan, investerat i Easy Depot. Bolaget riktar sig mot småföretagare och erbjuder smarta lagringslösningar med kontor, utan långa kontraktstider. Nu utser man fastighetsprofilen Lulu Gylleneiden till affärsutvecklingschef.
– Jag har en stark tilltro till grundarna och deras förmåga att få företag att växa. Det tillsammans med Easy Depots högt ställda mål, planerade etableringstakt och det hållbarhetstänk och sociala ansvar som man har presenterat fick mig att tacka ja till rollen, säger Lulu Gylleneiden.

Lulu Gylleneiden var den första att anställas på Lidl i Sverige. Hon var med på matkedjans resa till 200 butiker, varav en utsågs till världens grönaste nya handelsbyggnad på BREEAM Awards. Hon har en gedigen erfarenhet både från fastighetsbranschen och nystartade bolag. Utöver Lidl har hon varit på NCC, Colliers, och Malthus. Hon har arbetat i flera olika roller, däribland vd, regionchef och fastighetschef men har också erfarenhet från flera styrelseuppdrag.

Småföretagandet växer kraftigt i Sverige, enligt en undersökning Easy Depot låtit PwC göra, men att hitta kontor med lager på attraktiva lägen som inte kräver kontraktstider på flera år är svårt. Konceptet ska få fler småföretagare att våga satsa, vilket ska leda till fler nystartade företag och arbetstillfällen i kommuner där Easy Depot etablerar sin verksamhet.
– Lulu har vana av att jobba mot högt ställda mål och i kombination med hennes gedigna erfarenhet inom fastighetsbranschen och våra expansiva planer kommer bolaget gynnas av att Lulu ansluter till vårt team, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige