Image
Mobilia.
Mobilia. Bild: Atrium Ljungberg

E-sportsaktör öppnar på Mobilia

Uthyrning Play'r är ett center för e-sport med 200 datorer och plats för stora event inom gaming, som öppnar på Atrium Ljungbergs Mobilia i augusti. Med stor erfarenhet från internationellt tävlande är målet att utveckla e-sporten i Malmö.
Publicerad den 16 Juni 2022

E-sportcentret Play'r omfattar nära 1 200 kvadratmeter och öppnar på Mobilia i augusti. I de dygnet-runt-öppna lokalerna, kommer det att finnas 200 datorer för spel, en arena för stora tävlingar och exklusiva VIP-rum. Grundarna har erfarenhet från stora e-sportturneringar både i Sverige och Europa.
– Ambitionen är att skapa det bästa e-sportcentret i Europa. På Mobilia har jag förutsättningarna med lokalen, tillgängligheten och drivna medarbetare, säger Walid Faour, grundare och vd på Play'r.

Under de senaste åren har Mobila utvecklats från köpcentrum till en attraktiv stadsmiljö där handel och kontor möter boende och kultur. Numer finns 335 lägenheter, barnkulturhuset Funnys Äventyr och Nordisk Film Bio i kvarteret. Vård- och hälsosatsningen c/o Mobilia har redan flera verksamheter och planer finns på ett kontorshus.
– Öppningen av Play’r är ett viktigt steg i utvecklingen av Mobilia, säger Anders Murmark, fastighetschef Atrium Ljungberg. Tillsammans med våra andra kultursatsningar, restauranger och boende gör det platsen levande en större del av dygnet.

Hyresavtalet med Play’r är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige