Image

Domestica miljardköper i Malmö

Transaktioner SEB:s fastighetsfond Domestica köper ett bestånd om 788 hyreslägenheter i Bunkeflostrand i Malmö.
Publicerad den 22 Augusti 2013
Aneli Cilic. Bild: SEB
Aneli Cilic.

SEB: s fastighetsfond Domestica köper 100 procent av aktierna i Hyreshem Malmö AB ("HHM") med Obos Forretningsbygg AS ("Obos").

HHM består av totalt åtta fastigheter i ett etablerat bostadsområde, Bunkeflostrand, i Malmö kommun. Fastigheterna innehåller 788 hyreslägenheter. Total yta är cirka 52 000 kvadratmeter, varav cirka 97 procent är bostäder.

Parterna vill inte uppge köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till cirka en miljard kronor.

- Detta är Domesticas tredje investering. Fastigheterna är alla under tio år gamla och ligger i ett område med hög tillväxt, söder om Malmö, och passar väl in i vår långsiktiga investeringsstrategi, säger Aneli Cilic, portföljförvaltare på Domestica.

- Historien om Obos engagemang i Sverige går tillbaka till det tidiga 2000-talet, och alla fastigheter som nu säljs har vi byggt. Vi är övertygade om att vi har hittat en bra ny ägare som tar väl hand om både fastigheter och hyresgäster. Obos engagemang för att bygga bostäder i Malmöregionen kommer att fortsätta. I och med denna försäljning frigörs kapital och resurser för att genomföra nya projekt, säger Nils Morten Böhler, direktör på Obos Forretningsbygg.

Domestica använde Mannheimer Swartling Advokatbyrå som rådgivare i transaktionen, medan Obos har använt Advokatfirman Lindahl och ABG Sundal Collier.

Genom fastighetsfonden Domestica erbjuds institutionella investerare en möjlighet att investera i företrädesvis bostadsfastigheter med bra lägen i tillväxtorter. Domestica administreras och förvaltas av SEB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige