Image

Dombron köper sex fastigheter i Västerås

Transaktioner Dombron köper fem äldreboenden och en fastighet med elevlägenheter av kommunala Mimer i Västerås.
Publicerad den 11 Augusti 2011
Ilija Batljan. Bild: Nynäshamn.se. Bild: nynäshamn.se
Ilija Batljan. Bild: Nynäshamn.se.

Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 19 800 kvadratmeter. Äldreboendena har 224 lägenheter och den sjätte fastigheten har 141 elevlägenheter.

- Mimer välkomnar Dombrons satsning i Västerås. Det är ett stabilt företag med ett långsiktigt perspektiv på sitt ägande som vi gärna samarbetar med, säger Fredrik Törnqvist, vd Bostads AB Mimer.

- Mimers huvudsyfte med affären är att frigöra pengar för att genomföra ett omfattande investeringsprogram av både ny- och ombyggnationer i Västerås.

- Detta är andra staden där vi satsar på att bli den största aktören på samhällsfastigheter. Vi började med Uppsala där vi redan är störst. Nu satsar vi på Västerås och kommer att presentera ytterligare minst tre tillväxtkommuner direkt efter sommaren. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Mimer som är ett välskött allmännyttigt bolag, säger Dombrons vice vd Ilija Batljan.

I Dombrons fastighetsinnehav i Västerås ingår sedan tidigare drygt 800 hyresrätter. Dessutom har Dombron ambitionen att fortsätta investera i Västerås genom att bygga nya hyresrätter och bostadsrätter.

Följande fastigheter omfattas av Dombrons förvärv:
Fastighet - Antal lägenheter
Gippen 1, äldreboende på Öster Mälarstrand - 45
Fatboren 3, äldreboende på Vallby - 48
Hässlö 5:6, elevbostäder på Hässlö - 141
Pinjen 2, äldreboende på Skiljebo - 36
Vaktposten 2, äldreboende på Viksäng - 55
Fredriksberg 7, äldreboende på Fredriksberg - 40

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige