Image

Disney till Kungsbrohuset

UTHYRNING Den 1 oktober 2010 kommer The Walt Disney Company Nordics huvudkontor att flytta in i Kungsbrohuset i Stockholm. Jernhusen har tecknat ett femårigt avtal med företaget.
Publicerad den 2 Februari 2010

Idag sitter Disney i lokaler på Kungsgatan i Stockholm som de vuxit ur. I sökandet efter nya lokaler fastnade de för Kungsbrohuset.

- Vi har framför allt valt Kungsbrohuset för de mycket effektiva lokalerna. En annan viktig parameter är att det ligger centralt med närhet till bla Arlanda Express och att vi sen får möjlighet att utnyttja flera miljösmarta lösningar är en bonus, säger Örjan Woldoff, Head of Finance på The Walt Disney Company Nordic.

The Walt Disney Company Nordic har tecknat femårigt avtal för 1 277 kvadratmeter på plan 11 i Kungsbrohuset. I och med avtalet med Disney så är Kungsbrohuset nu uthyrt till 90 procent.

- Det är roligt att Disney valt Kungsbrohuset i Västra City för sitt nya kontor. Vi märker tydligt trenden med att moderna och centrala kontor är attraktiva för företag som letar lokaler. Västra City kommer att bli en attraktiv stadsdel där arbetsplatser, service och handel tillsammans med bostäder skapar liv dygnet runt, säger Per Berggren, vd på Jernhusen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige