Image

Diös vill påbörja planprocess i Skellefteå

Bygg/Arkitektur Diös vill påbörja en planprocess för fastigheten Polaris 8 i centrala Skellefteå. Syftet är att titta på möjligheten att utveckla fastigheten genom nyproduktion av både bostäder och kommersiella lokaler.
Publicerad den 10 Maj 2016

Den aktuella tomten ligger på Kanalgatan 49. Man vill framför allt utveckla fastigheten med nya bostäder, men vill också ha kommersiella lokaler i gatuplan. Projekteringen sätter igång nu och beräknas vara klar inom nio till tolv månader.

– Vi är jätteglada över att kunna ta nästa steg i projektet. Skellefteå är en stark tillväxtort och har ett mål om att nå 80 000 invånare år 2030. Där vill vi vara med och utveckla centrum för att attrahera både inflyttning och nya typer av företag och innovationer, säger Göran Fonzén, affärsområdeschef Västerbotten på Diös Fastigheter.

I slutet av 2015 förvärvade Diös ett större fastighetsbestånd av kommunen och dess dotterbolag. Genom Polaris-projektet vill Diös bidra med ytterligare centrumutveckling av Skellefteå stad. Nästa steg är att, tillsammans med Skellefteå kommun, arbeta fram en gemensam plan och målbild kring hur fastigheten kan utvecklas på bästa sätt.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige