Image

Diös utvecklar Östersunds stadskärna

Bygg/Arkitektur I går beslutade Östersunds kommunstyrelse att teckna en avsiktsförklaring med Diös gällande utvecklingen av Gustav III:s torg. Därmed inleds ett unikt samarbete för att utveckla Östersund och stadskärnan.
Publicerad den 11 Maj 2016
Diös och Östersunds kommunstyrelse har tecknat en avsiktsförklaring gällande utvecklingen av Gustav III:s torg. Bild: Diös
Diös och Östersunds kommunstyrelse har tecknat en avsiktsförklaring gällande utvecklingen av Gustav III:s torg.

Som tidigare nämnts är målet att skapa ett attraktivt och levande torg för kultur, mötesplatser, bostäder och kommersiell verksamhet. Diös och Östersunds kommun kommer under nästkommande år – fram till juni 2017 – göra en affärsmässig bedömning och konkretisera innehåll för ett första förslag på hur det nya kvarteret kan komma att se ut.

– Vi kommer nu att inleda ett spännande samarbete med kommunen, vilket vi verkligen ser fram emot. En attraktiv stadskärna är jätteviktigt för Östersund och där vill vi vara med, säger Henrik Lundmark, chef för Diös affärsområde Jämtland.

Östersunds kommunstyrelse godkände i går även ett tecknande av markanvisningsavtal med Diös gällande Staden 4:1 nedanför Stjärntorget. Syftet är att utveckla fastigheten genom att bygga nya bostäder, kontorslokaler och butiker. Ett slutgiltigt beslut om tecknandet av markanvisningsavtalet fattas av Kommunfullmäktige den 26 maj.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige