Image
Diös utvecklar för Turistcenter och Destination Östersund. Idéskiss.
Diös utvecklar för Turistcenter och Destination Östersund. Idéskiss. Bild: Nestorville Reklambyrå

Diös utvecklar för Turistcenter och Destination Östersund

Uthyrning På Storgatan, i det dynamiska området kring Zätagränd, utvecklar fastighetsägaren Diös ett nytt kontor till Destination Östersund och lokaler för besökservice till Turistcenter. Flytten är en satsning och utveckling av hela bolaget, där rätt förutsättningar för destinationsutveckling och en modernare och mer behovsanpassad besöksservice står i centrum. Inflyttning beräknas ske i början av december.
Publicerad den 15 September 2021
Annons
Image

Destination Östersund har i uppdrag att direkt och indirekt samordna, driva och initiera gemensamma frågor som utvecklar Östersund som destination, utvecklar besöksnäringen och förstärker samhörigheten mellan olika aktörer. Turistcenter är ett av bolagets fyra verksamhetsområden. De nya lokalerna fokuseras mot att bli ännu mer inbjudande och tillgängliga. De nya lokalerna på Storgatan utvecklas till att bli tillgängliga och inbjudande för såväl verksamhetens medarbetare som besökare.
– Vi är övertygade om att Destination Östersunds etablering på Storgatan, som blir mitt i ett kvarter med levande stråk och ett naturligt flöde av människor, kommer innebära en win win-situation för stadens besökare, och Turistcenter. Vi lägger stor vikt vid smarta helhetslösningar som nyttjar lokalerna på bästa sätt, för att skapa attraktiva ytor som är långsiktigt hållbara, säger Johan Fryksborn, affärschef, Diös Östersund/Åre.

Det är i Synsams tidigare lokaler som Diös utvecklar det nya kontoret och besöksserviceytan. Destination Östersund hade under en tid letat efter nya lokaler när valet föll på Diös lokalförslag på Storgatan.
– Nu har vi hittat lokaler som fortsatt är centrala med ytor som är bättre anpassade för hur verksamheten ser ut idag. Området runt Zätagränd är spännande och inne i en expansiv fas. Diös som fastighetsägare har gott om planer och vi är övertygade om att områdets position kommer förstärkas under de kommande åren, säger Mikael Jonsson, vd för Destination Östersund.
– Många väljer att besöka oss, framför allt utländska gäster, men även svenska besökare som vill ha personliga tips och hjälp att "sålla" i det digitala utbudet av information. Våra gästundersökningar visar att de som besökt vårt Turistcenter har tagit del av ett större utbud på destinationen än de som inte besökt oss. Det ger högre omsättning till våra besöksnäringsföretag och gästen är nöjdare med sin vistelse. Vårt Turistcenter kommer fortsatt att vara navet i servicen till såväl besökarna som stadens invånare och i de nya lokalerna kommer man fortsatt att kunna få turistinformation, men i mer ändamålsenliga lokaler, säger Anna Borg, turistcenteransvarig, Destination Östersund.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY