Image
Diös tecknar hyresavtal med Högskolan Dalarna.
Diös tecknar hyresavtal med Högskolan Dalarna. Bild: Diös

Diös tecknar hyresavtal med Högskolan Dalarna

Uthyrning Nu är det klart att Diös har tecknat hyresavtal med Högskolan Dalarna om etableringen av campus i Liljanhuset i centrala Borlänge. Sedan 2018 har högskolan inventerat och analyserat framtidens lokal- och utvecklingbehov. I oktober fattade högskolans styrelse beslut om att gå vidare med Diös förslag att flytta högskolans verksamhet i Borlänge till stadskärnan. Nu inleds upphandling av entreprenad enligt LOU. Det nya citycampus beräknas stå klart sommaren 2022.
Publicerad den 14 Januari 2020
Annons
Image

Högskolan Dalarna är en viktig aktör för Borlänge med många studenter och forskning som bedrivs i tät samverkan med företag och organisationer, vilket bidrar till en ökad attraktivitet för staden. Målet med att flytta Högskolan Dalarna i Borlänge till centrum är att skapa ett attraktivt och ändamålsenligt campus med fokus på helt nya lärmiljöer och möjligheter till utvecklad verksamhet. Den framtida centrala placeringen ger också ett brett utbud av kringliggande servicetjänster, närhet till ett utvecklat resecentrum och möjlighet till ett närmare samarbete med näringslivet. Högskolans verksamhet fortsätter ostört tills inflytting sker i helt nya lokaler.
– Vi är mycket glada och stolta över att vi har tecknat ett hyresavtal med Högskolan Dalarna. Den nya etableringen kommer att bidra till en utveckling för högskolan och är viktig för hela Borlänge som bidrar med ökade flöden av människor i centrum. Nu ser vi fram emot att ta nästa steg i processen med upphandling av entreprenör för projektet, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös.
– Nu har vi tagit ytterligare ett steg och väntar med spänning på att byggnationerna av vårt nya campus ska påbörjas, säger förvaltningschef Ulf Rydén vid Högskolan Dalarna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ska växa till miljardvolym på ganska kort tid"

Bolag Ett nytt bolag med höga ambitioner gör entré på fastighetsmarknaden. Invela är ett JV mellan 3Dens och NREP. Maria Mastej, grundare och partner på 3Dens Fastigheter, och Marianne Hoffman, investerings- och förvaltningschef på NREP, berättar om Invelas målsättning, partnerskapet med mellan bolagen, vilka segment och regioner man ska verka inom, och när man hoppas vara i gång med affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY