Image
Kvarteret Vale.
Kvarteret Vale. Bild: Diös

Diös tecknar hyresavtal med Försäkringskassan

Uthyrning Diös tecknar grönt hyresavtal med Försäkringskassan i nya kvarteret Vale i centrala Umeå. Byggstarten planeras till sensommaren 2022, och kvarteret beräknas stå färdigt under första kvartalet 2025.
Publicerad den 25 Maj 2022
Annons
Image

Det råder stor utveckling i Umeå med ökande befolkning och tillväxt. Med målet om 200 000 invånare till 2050 finns ett växande behov av fler bostäder, fler moderna arbetsplatser och en variation av urban service. Detta vill Diös tillgodose genom utvecklingen av kvarteret Vale. Bolagets ambition är att skapa en attraktiv plats med hög miljöprofil, ett naturligt flöde av människor och attraktiva mötesplatser. Diös har för avsikt att miljöcertifiera nyproduktionen enligt Svanen och Försäkringskassan har tecknat ett grönt hyresavtal på ytan som omfattar drygt 3 300 kvadratmeter.
– Genom att fylla Kvarteret Vale med ett mixat innehåll vill vi skapa en destination som ger förutsättningar för en aktiv och tillgänglig livsstil. Med placeringen intill Vasaplan, som är norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt för lokaltrafik, har området stor potential att bli stans hetaste plats för boende, jobb och möten. Vi är glada över att välkomna Försäkringskassan till kvarteret, och ser fram emot att utveckla deras blivande kontor på ett sätt som möter deras uppdrag, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

Detaljplanen för Kvarteret Vale vann laga kraft i mars och Selbergs Entreprenad har fått i uppdrag att tillsammans med Diös planera och projektera utvecklingen av kvarteret.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige