Image
Diös skriver avtal med Selbergs Entreprenad om totalentreprenad av nya Clarion-hotellet i Umeå.
Diös skriver avtal med Selbergs Entreprenad om totalentreprenad av nya Clarion-hotellet i Umeå. Bild: Krook & Tjäder

Diös skriver avtal med Selbergs Entreprenad

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Diös ger Selbergs Entreprenad uppdraget att bygga Hotell Clarion Stream i kvarteret Magne, på Storgatan, mitt i centrala Umeå. Ambitionen är att hotellet blir en helt ny möteplats för Umeåborna och därmed kommer att bidra till att fler människor rör sig i stadskärnan. Byggstart sker direkt och invigningen är beräknad till sommaren 2022.
Publicerad den 28 Maj 2019

Selbergs Entreprenad grundades i slutet av 2013 och har idag över 150 anställda. Företaget har fler pågående projekt i både Umeå och Luleå inom olika byggkategorier. Målet är att fortsätta växa framför allt efter Norrlandskusten.
– Vi har haft dialog med Selbergs under en tid och det känns riktigt bra att vi nu skrivit avtal om entreprenaden av vårt nya hotellprojekt mitt i Umeå. Som vi tidigare berättat blir det ett Clarion-hotell. Med byggstart direkt ser vi redan nu fram emot invigningen under sommaren 2022, säger Mats Eriksson, projektchef på Diös.

– Det känns otroligt bra att vi nu fått klart avtalet och kan ta nästa steg i projektet. Det är roligt att vi blivit utvalda att bygga Umeås blivande blickfångare. Våra projekt genomsyras av trygghet och dialog och vi ser fram emot att fördjupa vår relation med Diös. Vi arbetar nära våra underentreprenörerUmia och Umeå Entreprenad,som varit med från dag ett. Tillsammans med dem och övriga underentreprenörer kommer vi fortsätta samarbeta med hög kvalitet, enkelhet och en rolig arbetsplats, säger Mikael Parkle, tf vd för Selbergs Entreprenad.

Hotellet kommer att innehålla cirka 270 rum, konferenslokaler, en takterrass med utsikt över Umeälven, restauranger och barer som kombinerar internationella och lokala influenser samt gym och spa. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats för både umeåbor och stans besökare.

Arkitekterna bakom hotellet är Krook & Tjäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige