Image
Diös storköper i Skellefteå.
Diös storköper i Skellefteå. Bild: Diös

Diös köper för 810 miljoner i Skellefteå

Transaktioner Diös stärker sin position i Skellefteå och förvärvar Nordvestor Fastigheters fem centralt belägna fastigheter omfattande 40 000 kvadratmeter för 810 miljoner kronor. Förvärvet kompletterar och stärker Diös befintliga bestånd och tillträde sker i januari 2022.
Publicerad den 1 December 2021

Förvärvet omfattar cirka 31 000 kvadratmeter fördelat på fyra fastigheter samt 9 000 kvadratmeter parkeringshus med tillhörande bostadsbyggrätt. Två av fastigheterna är nyproducerade. Det årliga hyresvärdet uppgår till 57 miljoner kronor och uthyrningsgraden till 92 procent. Den genomsnittliga kontraktslängden uppgår till 3,8 år och bland de största hyresgästerna är Ica, Tyréns och Systembolaget. Fastigheterna som innehåller kontor, bostäder och urban service är centralt belägna och ligger i nära anslutning till befintligt bestånd i Skellefteå. Transaktionen görs i bolagsform och kommer att redovisas under det första kvartalet 2022.
– Skellefteå är en stad i kraftig tillväxt där vi vill ha en ökad exponering. Förvärvet kompletterar och stärker vårt befintliga erbjudande. Vi ser en värdeskapande potential i beståndet genom till exempel nyttjande av bostadsbyggrätt, stordriftsfördelar inom förvaltningen samt hyresutveckling, säger Annie Franzon, transaktionschef på Diös.
– Denna affär möjliggör för oss på Nordvestor att investera i nya fastighetsprojekt och på så sätt bidra positivt till Skellefteås fortsatta utveckling. Vi har stort förtroende för Diös och deras utvecklingsplaner för Skellefteå som stad och önskar dem varmt lycka till på deras fortsatta tillväxtresa, säger Pär Nordlund, vd för Nordvestor Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige