Image

Diös investerar i Falun

Transaktioner Diös köper parkeringshus och lastkajsområde i anslutning till sina befintliga fastigheter vid Holmtorget i centrala Falun. Säljare är Falu kommun.
Publicerad den 12 Maj 2017
Diös köper i Falun. Bild: Diös
Diös köper i Falun.

Utvecklingen av området sker i samarbete med Falu kommun. Lastkajsområdet bredvid Åhlénshuset, på Bergsskolegränd, är del av Falu kommuns fastighet Falun 7:7 och förvärvas genom tredimensionell fastighetsbildning. Totalt köper Diös en yta om cirka 400 kvadratmeter. Området över lastkajen kommer takbeläggas, där delen under taket kommer att utvecklas av Diös. Falu kommun kommer fortsatt äga utrymmet på taket där de kommer att skapa en mötesplats med parkinslag. Byggstart planeras till augusti.

Parkeringshuset ingår i en större plan som innebär att knyta samman parkeringshuset med Hemköp genom en inomhusgång samt att bygga en ny vänthall för bussresenärer i anslutning till Knutpunkten. Det kommer även utvecklas kommersiella lokaler längs Holmgatan.

Samtidigt som detta förvärv genomförs så pågår för närvarade en större upprustning av Bergströms Galleria som ligger i anslutning till Holmtorget. Planer finns också på att ge fasaden på fastigheten Gamla Bergsskolan 15, Åhlénshuset, ett lyft.

– Hela satsningen kring Holmtorget är del i vår strategi att bedriva stadsutveckling. Vi vill utveckla våra fastigheter för fler och trevligare mötesplatser, säger Mikael Hedh, affärsområdeschef, Diös Dalarna.

– Vi har haft en dialog med Diös under en tid och planerna kring Holmtorget känns riktigt bra. Vi kommer också att skapa en parkliknande yta på taket som ytterligare kan bidra till ett trevligare intryck där fler människor vill vara, säger, säger Susanne Norberg, kommunalråd, Falu kommun.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY