Image

Diös i ny bytesaffär

Transaktioner Diös Fastigheter förvärvar två fastigheter i centrala Sundsvall och avyttrar tre industrifastigheter i Birsta Sundsvall. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 43 miljoner kronor och för de avyttrade fastigheterna till 33 miljoner kronor. Tillträde för båda parter sker första september 2017.
Publicerad den 20 Juni 2017
Diös genomför bytesaffär med Norrlandspojkarna. Bild: Diös
Diös genomför bytesaffär med Norrlandspojkarna.

De två förvärvade fastigheterna avser dels en kommersiell fastighet i stadsdelen Norrmalm, dels en blandfastighet i Sundsvalls stenstad. Den kommersiella fastigheten omfattar cirka 1 600 kvadratmeter och förhyrs i huvudsakligen av Engelska skolan. Den centrala fastigheten är en nyrenoverad blandfastighet bestående av både kontor och bostäder med en total yta om cirka 1 100 kvadratmeter. De sammanlagda årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 3,5 miljoner kronor.

De avyttrade industrifastigheterna ligger i Birsta och omfattar 7 500 kvadratmeter bestående av mestadels lager och industri. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 4,4 miljoner kronor.

Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet ligger i linje med Diös senaste värdering. Transaktionen kommer att redovisas under tredje kvartalet 2017.

– Förvärven stärker Diös inriktning att koncentrera beståndet mot centrumnära fastigheter. Nu får vi ytterligare möjligheter till att vara med i utvecklingen av stadsdelen Norrmalm, samt att komplettera vårt bestånd i stenstan med både bostäder och kommersiella lokaler. Båda förvärven sammanfaller med vår långsiktiga strategi och bidrar till ett levande centrum, säger Lars-Göran Dahl chef för affärsutveckling på Diös Fastigheter.

– Vi byter två centrala fastigheter mot bra industrifastigheter i ett etablerat område som Birsta. Bytet passar bra i vår strategi att fortsätta utveckla industri- och logistikfastigheter utanför centrum, säger Håkan Andersson, vd för Norrlandspojkarna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige