Image

Diös hyr ut till kommunal grundskola

Uthyrning Diös har tecknat ett tioårigt avtal med Östersunds kommun om en grundskola på Frösö strand. Lokalen omfattar cirka 1 700 kvadratmeter med inflyttning 1 oktober.
Publicerad den 8 Juni 2012

Skolan tillhör den närliggande Östbergsskolan där eleverna sedan fortsätter när de nått årskurs 4. Närheten mellan skolorna och miljön spelade stor roll i valet av nya undervisningslokaler.

- Vi bygger nu om i Klockhuset för att möta de behov och önskemål som kommunen har, säger Patrik Jonasson, marknadsområdeschef på Diös Jämtland.

- Förutom själva undervisningslokalerna iordningställer vi även skolgården med utrymme och utrustning för lek och idrott. Det känns roligt att Frösö Strand får spela en så viktig roll och nu välkomna nya, väldigt unga hyresgäster i vår intressanta flora av olika verksamheter.

Frösö Strand, det gamla sjukhusområdet, har genom åren utvecklats till en renodlad företagspark med inriktning mot klustren hälsa, utbildning och IT-kompetens. Den attraktiva miljön och närhet till samarbetspartner är mervärden som prioriteras högt bland hyresgäster. Diös har planer att utveckla området ytterligare för att möta framtidens företagande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige