Image
Bild: Diös

Diös förvärvar två fastigheter i Gävle

Transaktioner Diös stärker sin portfölj och förvärvar två fastigheter i Gävle: en nyproducerad kontorsfastighet i expansiva Ersbo och en fastighet bestående av kontor och annan kommersiell verksamhet som kompletterar det befintliga beståndet i stadsdelen Alderholmen som är under tillväxt.
Publicerad den 11 Mars 2021

Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 103 miljoner kronor. Säljare är Ersand Invest och tillträde sker per den 1 april 2021.

Både området kring Ersbo och stadsdelen Alderholmen är under stark tillväxt och utveckling. Nu stärker Diös sitt befintliga bestånd i respektive område med total uthyrningsbar yta motsvarande 8000 kvadratmeter. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas andra kvartalet 2021.

– Gävle växer med ett modernt företagsklimat, stark entreprenörsanda och gott samarbete mellan kommun och näringsliv. Med bland annat etableringen av Microsofts nya datahallar har Ersbo varit ett område vi varit extra intresserade av att satsa i. På Alderholmen har vi sedan en tid tillbaka aktivt arbetat för att stärka platsen, och genom att addera en fastighet till vår portfölj utökar vi den möjligheten. Gävle är en av våra 15-minutersstäder som präglas av ett aktivt livsstilsval och god tillgänglighet, något som förvärven i både Ersbo och Alderholmen stärker. Nu ser vi fram emot att utveckla och förvalta båda fastigheterna, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

–Vi är glada över affären med Diös och känner stark tilltro till deras utvecklingsplaner för båda fastigheterna, säger Erik Sandström, vd, Ersand Invest.

Skandiamäklarna Kommersiella i Stockholm var rådgivare till säljaren i samband med affären.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige