Image
Robert Dicksons stiftelse bygger i Majorna. Hampus Magnusson drog första skruven.
Robert Dicksons stiftelse bygger i Majorna. Hampus Magnusson drog första skruven. Bild: Robert Dicksons stiftelse

Dickson bygger nytt i Majorna

Bygg/Arkitektur Robert Dicksons stiftelse inledde på fredagen byggnationen av 52 hyreslägenheter på Amiralitetsgatan 19 i Majorna, Göteborg.
Publicerad den 28 September 2020

Det byggs ett hus med tegelfasad och tre verksamhetslokaler som sammanbinder byggnaderna. Det kommer smälta in bra i stadsbilden.

Hampus Magnusson, kommunalråd med ansvar för stadsutveckling, var med och drog den första skruven. – Det här blir ett fantastiskt fint tillskott i populära Majorna. Det blir vackra bostäder i tegel med sadeltak. Här byggs lägenheter med låg hyra där poliser, sjuksköterskor och lärare kan flytta in. Precis som Robert Dickson ville; bostäder för arbetande göteborgare.

– Stiftelsen expanderar fortsatt starkt i Göteborg. Huset som byggs kommer komplettera vårt bestånd i Majorna på ett bra sätt. Fastighetsbeståndet här är stiftelsens största och vi har stor efterfrågan på lägenheter. Majorna är ett av stiftelsens populäraste områden bland de 20 000 köande, säger Mikael Jansson, vd för Robert Dicksons stiftelse.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige