Image

DHL hyr nya effektiva lokaler i Göteborg

UTHYRNING Jones Lang LaSalle har bistått DHL med att hitta nya lokaler i Göteborg till DHL Freight. Efter en omfattande utvärdering av möjliga befintliga fastigheter och nya projekt valde DHL att hyra en fastighet i Backa ägd av Eklandia Fastighets AB.
Publicerad den 14 Augusti 2008
Annons
Image

DHL och Jones Lang LaSalle har under 2007 och 2008 samarbetat för att säkerställa optimala lokaler för DHL Freights verksamhet med inriktning mot vägfrakt. DHL, som under 2009 lämnar befintlig anläggning i Gullbergsvass, hyr från och med årsskiftet 7 600 kvadratmeter terminal- och kontorsyta på Exportgatan i Backa och genomför tillsammans med fastighetsägaren Eklandia Fastighets AB en omfattande ombyggnad och anpassning av fastigheten. DHL hyr sedan tidigare en anläggning i Backa på totalt cirka 20 000 kvadratmeter.

- Flera olika lokalalternativ utvärderades men vi kunde relativt omgående slå fast att detta alternativ var det klart bästa. Det var möjligt att anpassa fastigheten för att exempelvis tillgodose DHL:s behov av fler portar och både byggnad och markyta är tillräckligt stor för att säkerställa en effektiv godshantering, säger Nadja Frisk, projektledare Corporate Solutions på Jones Lang LaSalle.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY