Image
Kv Måsholmen på Bredholmstorget i Skärholmen.
Kv Måsholmen på Bredholmstorget i Skärholmen. Bild: Söderberg Söderberg

Detaljplanen för Stockholmshems nya hk i mål

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Stockholmshems nyproduktion av nytt huvudkontor, lokaler för kulturverksamhet och hyreslägenheter i centrala Skärholmen har vunnit laga kraft.
Publicerad den 17 Januari 2020

Huset byggs i 23 våningar, med 102 lägenheter i de 17 översta våningarna och Stockholmshems nya huvudkontor samt lokaler för kulturverksamhet i nedre delen av huset. Ett nytt landmärke som kommer synas både på nära och långt håll skapas i stadsdelen.

– Det här projektet är ett exempel på att stadens bolag och förvaltningar kan och bör flytta till ytterstaden. I en stad som växer behövs fler attraktiva bostäder men söderort behöver också fler arbetsplatser, säger Björn Ljung (L), ordförande i Stockholmshems styrelse.

Genom att bygga både bostäder och kommersiella lokaler i anslutning till Bredholmstorget är ambitionen att levandegöra centrum under en större del av dygnet.

Huset byggs i suterräng med entréer i samtliga väderstreck. Alla lägenheter får balkonger och stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp. Det byggs även ett flertal terrasser för de som bor och jobbar i huset. Det planeras för grönska och växtlighet som kommer klättra längs fasaden. Den slutliga gestaltningen av huset beslutas i bygglovet.

– Det känns roligt att vi nu är ett steg närmare vår flytt till Skärholmen. Om några år ser jag framemot att få blicka ut över den fantastiska utsikten från någon av husets alla terrasser eller balkonger, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige