Image

Detaljplan för Rosendalsfältet har vunnit laga kraft

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Rosendalsfältet i Uppsala vunnit laga kraft. Nu övergår projektet från planering till genomförande. Planen omfattar 3 500 nya bostäder, skola, fyra förskolor och ger möjlighet för ett helt nytt campusområde för universitetet.
Publicerad den 22 Mars 2016

Rosendalsfältet omfattar etapp 2-5 i utbyggnaden av Rosendal och det är framförallt det gamla militärområdet och golfbanan som nu ska omvandlas till ett attraktivt bostadsområde med många restauranger och butiker.

I början av april kommer arbetet i gång med skogsavverkning, som är ett första steg i utbyggnaden av områdets allmänna platser. I ett område väster om bensinstationen ska träd tas ner för att ge plats för framtida gator. Åtgärderna innebär att området kring grindstugan kommer att vara avstängt och inte tillgängligt för allmänheten.

Framkomligheten i området kommer att vara begränsad och exempelvis cykeltrafik kommer behöva ledas till vägar.

- Vi kommer även att vidta åtgärder för att bevara växt- och djurliv och vi vill även spara en hel del av de ekologiskt värdefulla träden, berättar Mikael Johnson, projektansvarig för Rosendal.

För att kunna bevara viktiga träd, ska vi med hjälp av provgropar studera deras rotsystem och för att insekter som bibagge och reliktbock vidtas särskilda skyddsåtgärder.

På Rosendalsfältet byggs 3 500 av de cirka 5 000 bostäder som planeras i hela Rosendal. Dessutom är en skola och fyra förskolor planerade. I bottenvåningar på bostadshusen och kring nybyggda torg finns utrymme för butiker, restauranger och samhällsservice som vårdcentral och tandvård.

Utöver detta finns planer på ett helt nytt campusområde som i så fall ska byggas av Akademiska hus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige