Image

Detaljplan för boende i Nacka har vunnit laga kraft

Bygg/Arkitektur Backastad Omsorg och Silver Life tar nästa steg i sitt samarbete med att skapa ett nytt boende för äldre i Graninge i Nacka kommun.
Publicerad den 20 Januari 2016

Detaljplanen medger ett vård -och omsorgsboende med 54 lägenheter samt 136 seniorlägenheter.

Silver Life är ett livsboende som vänder sig till personer i senior ålder med varierande behov och efterfrågan av boende, service och vård. Silver Lifes livsboende består av bostäder för de aktiva och vård -och omsorgsboende för de som behöver mer omsorg och vård.

– Att ta nästa steg i utvecklingen av Silver Life i Graninge känns väldigt motiverande. Vi går nu in i ett konkret byggprojekt som ger oss möjligheten att öppna Sveriges första Silver Life-anläggning i Nacka under 2017, säger Mats Sundbom, vd för Silver Life.

– Vi ser fram emot att påbörja byggprojektet med vårdboende och lägenheter och vill passa på att tacka Nacka kommun för det fantastiska samarbete vi haft vid framtagande av detaljplanen i Graninge, säger Henry Fors, vd för Backastad Omsorg.

– Det är ett nytt koncept för äldres boende som nu etableras i Graninge. En sammanhängande boendekedja som kommer att skapa ett livsstilsboende utöver det vanliga och öka valfriheten för de äldre, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige