Image

De vann kampen om Hagastaden – se bilderna här

Bygg/Arkitektur Ett designmuseum, 195 nya bostäder och livsmedelsbutik är en del av innehållet för de nya husen Helix och Innovationen som Stockholms stad presenterade idag. Det utvalda förslaget har tagits fram av byggherren Oscar Properties tillsammans med det holländska arkitektkontoret OMA och byggstart beräknas till 2015.
Publicerad den 17 Juni 2013
Sten Nordin (M). Bild: David Schmidt/Pixprovider
Sten Nordin (M). Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius. Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

– Vi står just nu i början av slutet på en lång process, något som är oerhört glädjande. Inte bara för Oscar Properties som har presenterat ett spännande och realistiskt förslag, utan också för Stockholms stad som nu kan slutföra ett projekt med stor betydelse för den framväxande Hagastaden, säger finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (M).

– Vi välkomnar två hus med spännande och modern arkitektur i Hagastaden. Förslaget innebär 195 nya bostäder vilket är mycket välkommet i Stockholm. I den publika delen föreslås bland annat ett designmuseum och en restaurang med utsikt över takåsarna, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

- Vi vill med kv. Helix och kv. Innovationen skapa två levande hus på en hög internationell arkitektonisk nivå. Tillsammans med OMA skapar vi två torn med öppna offentliga ytor på de lägre våningsplanen och ett spektakulärt boende i form av 195 lägenheter högre upp i husen, säger Oscar Engelbert, grundare och vd Oscar Properties.

- Vi är stolta och glada över att få bygga Tors Torn tillsammans med Oscar Properties. De 100 meter höga tornen definierar den nya stadsdelen Hagastaden och blir ett landmärke i Stockholms växande citykärna, säger Rem Koolhaas och Reinier de Graaf, OMA.

Fakta:
Helix: 99 meter högt, 29 våningar och 83 lägenheter
Innovationen: 117 meter högt, 35 våningar och 112 lägenheter
Kommersiell yta totalt: 38 214 kvadratmeter.
April 2015: Byggstart för kvarteret Innovationen
April 2016: Byggstart för kvarteret Helix
Juni 2017: Inflyttning kvarteret Innovationen
Juni 2018: Inflyttning kvarteret Helix

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige